Ekologiczny grill ogrodowy na drewno IWONA GRILLS 114
Profesjonalne grille ogrodowe opalane drewnem klasy PREMIUM
Poniżej instrukcja montażu grilla Iwona Grills
-
WIELOLETNIA GWARANCJA
-
CZAS DOSTAWY NALEŻY USTALIĆ PRZED ZAKUPEM
-
DOSTAWA GRATIS
Profesjonalne grille ogrodowe Corten opalane drewnem klasy PREMIUM.
W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH !
• Nowa era zdrowego grillowania potraw bez kontaktu z dymem
• Brak elementów lakierowanych w całym grilllu.
• Brak szkodliwych substancji przy wysokich temperaturach
• Specjalnie wyprofilowana płyta grzewcza ze spadkiem do środka grilla. Zabrudzenia spływają do środka.
• Specjalna stal postarzana o wyglądzie naturalnej korozji - materiał odporny na warunki atmosferyczne.
• Zdrowe i naturalne ciepło z tradycyjnego drewna bukowego.
• Płyta grzewcza zapobiegająca przypalaniu i wysuszaniu potraw.
• Możliwość przyrządzania tysięcy potraw, których przyrządzenie na standardowym grillu było by nie możliwe lub znacznie utrudnione: owoce morza, steki, burgery, szaszłyki, owoce, warzywa, zupy itd.
• W zestawie szpachla kucharska ze stali nierdzewnej.
Rozmiar płyty: 114 cm
Wysokość całkowita: 100 cm
Wysokość stolika: 70 cm
Szerokość stolika: 50 cm
Wysokość paleniska: 30 cm
Profesjonalne grille ogrodowe IWONA GRILLS opalane naturalnym drewnem.
Stylowy, ekskluzywny i ponadczasowy design nie tylko dla profesjonalistów.
IWONA GRILLS to nowy styl spędzania wolnego czasu w szerokim gronie znajomych oraz rodziny. Uwielbiane są przez użytkowników indywidualnych, ale również przez zawodowych kucharzy. Stosowane są w domach, restauracjach, hotelach i pensjonatach. Imprezy cateringowe z udziałem IWONA GRILLS cieszą się samymi pozytywnymi wrażeniami.
CO WYRÓŻNIA GRILLE OGRODOWE IWONA GRILLS?
Specjalna stal postarzana
Grille, stoły i regały IWONA GRILLS są przystosowane do przebywania na zewnątrz w każdych warunkach pogodowych. Produkty te są wykonane ze stali odpornej na warunki atmosferyczne, zwanej także stalą postarzaną, która wykazuje oznaki korozji. Proces korozji może ewaluować z czasem przez co kolor stali może się zmieniać. Naturalna warstwa korozyjna chroni blachy przed prawdziwą rdzą dzięki temu blachy te nie ulegają uszkodzeniu przez długi czas.
Jaki gatunek drewna?
Najważniejsze aby drewno było bardzo suche wówczas szybko się rozpala i nie generuje dymu. Zalecanym gatunkiem drewna jest buk. Drewno bukowe spala się bardzo wolno i czysto. Najlepszej wielkości są małe kawałki o wadze około 1 kg. Im mniejsze kawałki tym mniej dymu. Podczas rozpalania zalecamy ułożenie mniejszych kawałeczków drewna w stos i użycie ekologicznej podpałki. Do rozpalenia wystarczy długa zapałka, nie potrzebne są dodatkowe dmuchawy.
Łatwe czyszczenie
Wielką zaletą grilli IWONA GRILLS jest bardzo łatwe czyszczenie. Podczas grillowania należy cyklicznie spychać zabrudzenia na płycie grzewczej za pomocą szpachelki ze stali nierdzewnej. Gdy płyta grzewcza jest rozgrzana spychanie zabrudzeń z użyciem oleju spożywczego jest bardzo proste. Po zakończeniu grillowania należy jedynie nasmarować całą płytę grzewczą olejem spożywczym.
Płyta grzewcza wyprofilowana do środka
Gruba płyta grzewcza wykonana jest ze specjalnego gatunku stali, który zapobiega przywieraniu podczas grillowania. Płyta grzewcza jest fabrycznie wyprofilowana ze spadkiem w kierunku środka grilla. Wszelkie zabrudzenia, olej oraz tłuszcze podczas grillowania nie wypływają na zewnątrz grilla. Płyta grzewcza ze strefami temperaturowymi. Grillowanie jest bardzo proste, im bliżej ognia tym cieplej, każda potrawa znajdzie odpowiednie miejsce na płycie grzewczej.
Brak szkodliwych elementów lakierowanych
Płyty grzewcze wykonywane są z gatunku stali bez warstwy ochronnej, dlatego należy ją impregnować olejem spożywczym. Płyty grzewcze są również łatwe do demontażu. Grill stylizowany, wykonany ze stali specjalnie postarzanej sprawi, że każde wydarzenie na świeżym powietrzu zamieni się w specjalną okazję. Dostępny w rozmiarach 80 cm, 100 cm i 114 cm.
Łatwość montażu
Grille dostarczane są rozłożone, ich zmontowanie zajmuje 10 minut. Grilla należy postawić na stabilnym podłożu, po przykręceniu paleniska na podstawie grilla należy go wypoziomować za pomocą regulowanych stóp i poziomicy. Następnie wkładamy płytę grzewczą i ustawiamy ją symetrycznie. Wypoziomowanie grilla jest niezwykle ważne aby zabrudzenia na płycie grzewczej spływały w stronę środka grilla a nie na zewnątrz ( płyta fabrycznie jest wyprofilowana ze spadkiem do środka)
Korzystaj z grilla przez cały rok
Grille IWONA GRILLS rewelacyjnie sprawdzają się również w zimniejsze pory roku. Podobnie do naturalnego ogniska palące się drewno podgrzewa otoczenie wokół grilla tworząc przyjemną i ciepłą atmosferę nawet w mroźne, zimowe dni.
Opis
- Rodzaj paliwa
- drewno
- Materiał wykonania
- stal
- Szerokość (cm)
- 50,00
- Wysokość (cm)
- 100,00
- Głębokość (cm)
- 50,00